lauantai 13. huhtikuuta 2013

Sukuvika

Minun lapsuus koostui monista erilaisista jutuista, maaseutuun ja maatalouteen liittyvistä, perinteistä ja vähän uusistakin. Vanhemmat tykkäävät tanssia, samoin minä, ja meillä kuunneltiin ja kuunnellaan edelleen suomihittejä, kuten linkin taakse piiloutunutta Veikko Lavia. Joka ei vielä klikannut biisiä, niin arvatkaapa mistä Veikko laulaa siinä...

Meidän suvussa on varmaan monia vikoja, mutta yksi vika on kaikille yhteinen. Ahtaan- ja suljetunpaikankammo. Johtuukohan se siitä, että meitä serkkuja oli aika monta yhtä aikaa aina mummolassa (eli meillä kotona) ja mummolla oli sellainen pieni komero, johon oli kiva sulkea aina toinen. Leikin nimi oli, että "koputa kun tahdot ulos." Tosi hauska leikki, yhtä serkkua ei saatu koskaan komeroon asti, kun hää hakkas jo ovea, että ovi auki. Itse taas olen viettänyt siellä vähän pidempiä aikoja, kun minut "unohdettiin" sinne.. Jotta oisko tämä hyvä sukuvika?

 Myös isän sisaruksilla on enemmän tai vähemmän näitä kammoja havaittavissa, oma isäni ei suostu menemään esimerkiksi sellaisen auton takapenkille, jossa ei ole takaovia. Pelkkä ajatus ojaan ajosta sellaisen vekottimen kyydissä saa aikaan kylmiä väreitä.

Äidin puolelta sukuvikana on jonossa odottamassa nivelrikko ja korkea verenpaine, isän puolelta taas diabetes. Jotta odotellessa, mikä näistä saa ekan vuoronumeron ja iskee meikäläiseen. Oishan se ihan mahdotonta, jotta jos jättäisivät iskemättä.

Loppukevennykseksi, paljon onnea minä! 25 vuotta - siitä hyvästä anoppi lahjoi ihanalla Merimuumi lakanapaketilla ja ukkokulta yllätti ja oli ostanut Kalevalan Onnenapila korvakorut minulle. Sain sen sarjan riipuksen joululahjaksi. Nämä korvakorut ovat roikkuvaa mallia, naureskelin, että seuraavat juhlapyhät minua voikin sitten lahjoa niillä nappikorviksilla, jotka siihen sarjaan kuuluvat, koska näitä koloja korvissa on muutamia. Olipa hauska saada yllättäen lahjoja, koska oletin, että esimerkiksi anoppi ei muista koko päivää.

Kävin aamulla jo kasvohoidossa höyläämässä vuosia pois. Ilmeisimmin toimi, koska kaupan kassa valpastui heti kohdallani ja pyysi papereita. Helpotuksen huokaus, nythän niitä pitää kysyä kaikilta, jotka näyttää alle 30 vuotiailta - tässä on mennyt monta saunasiiderin hakua niin, että papereita ei ole kysytty, meinas tulla jo ikäkriisi... Illalla syömään ystävien kanssa, tästä tulee hyvä päivä :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti