maanantai 15. huhtikuuta 2013

Ponnistus

Googlen sanahaku antaa sanalle ponnistus tulokseksi ainoastaan jotain urheiluseuroja. Aikalailla tyhjää lyö pää, mitä tästä kehitän - valitanko muuten samaa asiaa joka sanan kohdalla? 

Minulla ei ole omakohtaisia kokemuksia synnyttämisestä, joten siihen liittyvää ponnistusvaihetta en aio käsitellä. En myöskään ole kuulunut urheiluseuraan, jonka nimi olisi Ponnistus jotain enkä aio puhua myöskään ruotia lehmien jalostuspalvelu Faban sonnihaussa roikkuvia sonneja, joiden miksi on laitettu Ponnistus. Ehei. Minulla ei ole aavistustakaan siitä, mistä haluaisin puhua.

Parisuhteen ponnistelut voisivat olla hyvä aihe. Jokaiselle pariskunnalle ne ovat omanlaisensa, miten sitä puskee eteenpäin elämässä ja mitkä asiat aiheuttavat niitä suurimpia ponnistuksia. Tämä aihe on kuitenkin niin nähty,että en taida jaksaa avautua niistäkään.

Ponnistus. Oletteko huomanneet, että suomenkielessä on paljon sanoja, jotka tuntuvat todella typeriltä, kun niitä aikansa hokee? Ja että muistan mainita tämän jokaisen sanan kohdalla, josta ei irtoa selkeää tarinaa? 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti