lauantai 20. huhtikuuta 2013

Haalari

Sanasta haalari tulee heti mieleen navettatyöt. Siellä haalari on todella kätevä ja se on oikeastaan lähes ainoa asu, joka suojaa kunnolla niissä hommissa. Maalla rapa roiskuu ja paska haisee välillä, joten haalari on ihan miellyttävä työvaate. Kesällä haalarin alla ei oo pakko pitää kuin alusvaatteet  - siinähän on housut ja takki yhdistettynä. Haalaripukuiset isännät aiheuttavat kaupunkilaiselle pientä hymynkaretta huulille.

Haalarista tulee myös mieleen nämä hienolta nimeltään olevat jumpsuitti eli esimerkiksi OnePiecen lanseeraama rätti, jota voi käyttää joka päivä. Ja joka on helvetin ruma. Ja joka ylittää meikäläisen käsityskyvyn, että miksi, oi miksi tällainen vaatekappale on markkinoille laitettu ja kuka näitä käyttää?

Näitähän käyttävät varmasti ihmiset, jotka ovat tyylitietoisia, trendikkäitä ja aina askeleen edellä muita. Tai sitten näitä käyttävät massan seassa tarpovat, kaikkiin houkutuksiin mukaan lähtevät, omasta tyylistään epävarmat ihmiset. En ole ihan varma, mutta ruma tuo vaate on kuin rullaverho ja vie lopunkin uskottavuuden ihmisestä. Tuota voisi käyttää ehkä, huom! EHKÄ kotona, suljettujen ja lukittujen ovien takana, mutta se, että nämä päällä viipotetaan kaupungilla tai iltaisin baareissa - se ei mahdu meikäläisen kaaliin.

Haalari - tuo kaikkien junttien asu - on nykyään kaikkien citypörrääjien ykkösvaate. Mitä helkuttia täällä tapahtuu??

ps. tämän haalarin kanssa samaan kastiin kuuluvat crocsit. Muistanpa vuonna 2000, kun olin pieni tyttönen ja vierailtiin ystävän perheen mökillä ja siellä oli crocsien isovanhemmat, PUUTARHAKENGÄT! Niitä käytettiin pikataipaleella ulkohuussiin mennessä, näppärät laittaa jalkaan, mutta rumat ku perkeleet. Niille naurettiin ja niitä pidettiin keskellä korpea vähän häpeillen jalassa, kun ne oli niin hirveät. Ja sitten tapahtui jotain ja maailma sai crocsit, myös ballerina versiona! Jestas sentään. Minusta nämä eivät edelleenkään ole kengät ja käytän crocseja ainoastaan lapsuudenkotona äärimmäisessä hätätapauksessa, koska paikka on niin keskellä korpea, että häpeän määrä on aavistuksen pienempi. Ja te kaikki, jotka luulette, että crocsit sopivat minkä tahansa asun, vaikka sen haalarin kanssa yhteen, niin voin kertoa, että erehdytte ja rankasti..

pps. Niin ja entäs Reino-tohvelit!! Pappa kengille naurettiin silloin lapsena ja kukaan ei olisi lähtenyt sellaiset jalassa kaupungille. Ja mitä meillä onkaan tänäpäivänä jaloissa, kun astelemme kaduilla..? Olen miettinyt, että mitähän oikean pula-ajan kokeneet ihmiset ajattelee tästä. Että eikö nuo raukat voisi laittaa oikeita kenkiä jalkaan, kun niillä on sellaisia tarjolla ja niihin varmaan on varaakin kaikilla.

ppps. Bemaryn harmiksi, en löytänyt kuvaa siitä nektariinin asukista!

Ja vielä loppuun, onkohan minun vaatemaussa joku vika vai ootteko te muut jotenkin outoja?

2 kommenttia:

  1. Luin tuosta että PUUTARHATONTUT alkutöikseni.

    t. projektilainen nyt ja aina

    VastaaPoista
  2. crocsit <3 ps.mulla on tuolla lahjakortti uusiin crocseihin ;) vielläköhän se on voimassa? :D

    VastaaPoista