keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Huojuva

Päässä alkoi soida Anna Eriksson - Huojuva talo.
Kertosäe menee: 

"Huojuva talo,
Äiti kuule minua,
voimat ei riitä,
en tiedä mitä tehdä.
Huojuva talo,
Uskon isä sinua,
kauan on siitä kun tiesin mihin mennä." 


Ei tämä kerrostalo kyllä nyt huoju eikä heilu, vaikka ulkona tuulee ja sade piiskaa maata. Ja sinne pitäisi syöksyä, toimistolle kävellä.. Äidille soitin kyllä eilen, mutta voin sanoa, että voimat tuntuvat riittävän. Eilen oli töissä superpäivä ja toivon, että loppuviikko menee yhtä hyvin. Ja isälle terveisiä, olen koko ajan tiennyt mihin mennä.

**
Näin viime yönä unta, että käly nro 2 yritti ampua minut. Siinä unessa tapahtui paljon muutakin, mutta loppuhuipennus oli se, että hän haki aseen ja yritti uhata minua sillä. Kuinka mukavaa.

Pienestä unikirjasta katsoin kohdasta ampuminen, että "kilpa-ammunnan harrastaminen on osoitus halusta päästä elämässä eteenpäin. Metsästäminen unessa on suotuisa merkki, varsinkin jos saat paljon saalista." Ööh,eipä paljon auttanut, kun minä olin se saalis, jota uhattiin.
Suuri unikirja sen sijaan kertoi sanasta ase, että "haluat puolustautua keinolla millä hyvänsä. Jos ase on toisella henkilöllä, epäilet jonkun yrittävän asiattomasti loukata sinua." (miten loukataan asiallisesti, häh?)
Sitten vielä yksi sana, uhka.
"Uhkaaminen taas merkitsee sitä, että joku pettää luottamuksen. Uhattanu oleminen enteilee epäonnistunutta matkaa tai vierailua. Toisen tulkinnan mukaan tämä uni tietää sinulle uskollista ja hellää ystävää tai rakkauden tunnustusta. Kolmannen tulkinnan mukaan sinun tulee olla varovainen kaikkien alkoholin käyttöön liittyvien tilanteiden suhteen."

Jaahas, petturit riviin, Juudasta etsitään. Kuka on se takinkääntäjä joka iskee puukon selkään? Mikä reissu menee pipariksi ja kuka ottaa liikaa viinaa? Ehkä parasta, että en edes yritä tulkita uniani, sen verran sekopäisiä nämä yleensä ovat ja sitä enemmän vain ahdistaa. Tuo uni oli kuitenkin pitkästä aikaa todella, todella ahdistava. Hrrr.


Oispa kiva, jos joskus saisi nukkua koko yön, ilman unia tai heräilyjä. Useimmiten ne unet ovat niin outoja, että herään kesken unien tai sitten kävelen / riehun muuten unissani. Hauskaa, etenkin nyt kun olen yksin kotona viikot. Koskaan ei tiedä mistä ja miten päin herää. Ihmekös tuo jos vähän väsyttää aamuisin.

2 kommenttia:

  1. Ihmisenä, joka on pennusta asti nähnyt viikkoittain unia, joissa joku jahtaa mua pahat mielessään, tai jotka ovat muuten vaan tosi tapahtumarikkaita, oon aika skeptinen sen suhteen, että unet välttämättä merkkaavat oikein mitään muuta kuin vilkasta mielikuvitusta. Itelläni ainakin unet pysyvät samankaltaisina elämäntilanteesta riippumatta eikä mua koskaan oo tosielämässä jahdattu muuta ku ehkä jossain hippaleikissä, joten mitään asiaan liittyviä traumojakaan ei pitäis olla. Tai ehkä tästä on syyttäminen ikiaikaista viehätystäni rikossarjoja ja -kirjallisuutta kohtaan. Unissakävelyä en onneks harrasta. :p

    PS. Oot kirjottanu hyviä juttuja tähän haastehommaan. Oon vähän laiska kommentoija tällä hetkellä, mut luen kyllä!

    VastaaPoista
  2. No joo, yleensä en ees koeta etsiä selityksiä näille mun unille, sen verran ufoja juttuja näen unissani. Joskus sitten ahdistaa, kun esimerkiksi näin unta, että multa irtosi hammas - ja kaveri kertoi samalla viikolla, että hän näki kans unta, jossa hammas irtosi. Se tarkoittaa kuolemaa, mitä lähempänä etuhampaita se irronnut hammas on, sitä läheisempi. Tässä ootellaan nyt, milloin kuolinilmoituksissa on yhteisiä tuttuja... :)

    Mie olen kans laiska kommentoimaan mut luen kyllä siun tekstit tarkkaan kans! :)

    VastaaPoista