torstai 18. huhtikuuta 2013

Kirjasuositus

Tämä blogi oli joskus aikojen alussa olevinaan kirjablogi. Sittemmin en jaksanut enää raportoida lukemisistani ja lukematta jättämisistäni, on paljon helpompi rustata sujuvasti pelkkää höpötystä. En jaksa nykyään enää lukea edes toisten kirjablogeja, harvoin iskee sellainen "etsinpä tästä uusia kirjoja" inspis. Aikaa lukemiselle on nykyään liian vähän ja se harmittaa, koska rakastan kirjoja.

Mutta minun kirjasuositus tällä hetkellä on tuo Tuomas Kyrön Mielensäpahoittaja. Toinen melko vahva on Elina Lappalaisen Syötäväksi kasvatetut ja kolmas on Mat- Eric Nilssonin ja Henrik Ennartin Vaara vaanii kattilassa, miksi pelkäämme oikeaa ruokaa. 

Tuon viimeisen kirjasuosituksen kanssa minulla on vielä hommat vähän kesken, mutta hyvälle se vaikuttaa. Jos tahtoo tutustua samaan aihepiiriin niin Nilssonin Petos lautasella. Tiedätkö mitä kaikkea suuhusi panet? ja Aitoa ruokaa teokset ovat todella lukemisen arvoisia. Niin siis jos kiinnostaa, että mitä oikeasti syöt. Se, että pistaasijäätelössä ei juuri olekaan pistaasia ja väri tulee pinatista, oli aikanaan minulle melkoinen WOW, mutta toisaalta, turtuuko tähän ruualla huijaamiseen, kun vähän väliä on hevosenlihaa siellä ja E-koodeja täällä. Ruualla huijaaminen on yksi maailman suurimmista bisneksistä.

En voi vielä sanoa, että Eveliina Talvitien Keitäs tyttö kahvit - naisia politiikan portailla olisi suosituksissani, koska se on lukematta, mutta kirja vaikutti hyvälle. Äiti oli sen kirjastosta löytänyt ja lainannut ja viime viikonloppuna lukaisin siitä takakannen. Ehkä lukaisen sitä tulevana viikonloppuna jo pidemälle.
Eilisessä läskipohdinnassa mainitsin ahmimishäiriöstä kertovan kirjan Irti ahminnasta, kohti tasapainoista suhdetta ruokaan. Se odottaa myös minun lukemistani, mutta se on äitini tämän hetkinen kirjasuositus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti