keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Mielihyvä

Tämähän siitä tulee ekana mieleen, ei mahda mitään, vaikka en Jukka Pojan faneihin kuulukaan, niin joskus tämäkin ralli on tullut kuunneltua.

Mielihyvähän on nautintoa, jota ihminen saa erilaisista asioista, kuka mistäkin. Nautintoa voi saada vaikkapa ruuasta, seksistä, liikunnasta tai alkoholista. Tai taiteesta tai ihmisten kanssa keskustelusta. Mielihyvähän on hyvä juttu niin kauan, kun se ei lipsahda pakonomaiseksi tarpeeksi, addiktioksi. Minulla on edelleen kesken se kirja, jossa kerrotaan addiktoituneesta yhteiskunnasta - joku sateinen päivä saan sen varmasti luettavaksi ja eteenpäin, V muistuttaa minua kohta kuitenkin siitä, että on jonossa ;)

En jaksa alkaa vääntämään tekstiä hedonismista tai anhedoniasta, jälkimmäinen on kyvyttömyyttä tuntea mielihyvää.

Sen voin kyllä todeta, että kahden päivän reissulta sain monenlaista mielihyvää mukaani. Aivan loistava reissu takana: hyvää ruokaa, aurinkoa, ihanaa seuraa, mukavaa turistimaista vippailua ilman kiirettä, hyvä hotelli, aivan älyttömän upea ja mahtava keikka, hyvä sänky ja hyvät yöunet... jep, kahden päivän miniloma piristää ihmistä kummasti ja tuo sitä mielihyvää :)

Samoin tekee pyörälenkki, jonka lähden seuraavaksi toteuttamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti