torstai 9. toukokuuta 2013

Ihme

Mikä on ihme? Hyvä ystäväni wikipedia kertoo, että ihmeeksi sanotaan "poikkeavaa ilmiötä, jonka aiheuttajana pidetään jumalallista hahmoa." No niistä en tiedä, en ole kokenut. Arjen ihmeitä ovat erilaiset suoritukset ja saavutukset; kun et myöhästynyt (taas) töistä, kun joku hoitaa poikkeuksellisesti jotain, kun yllät suoritukseen, johon et kuvitellut pystyväsi.. onko itsensä ylittäminen ihme? Ehkä joillekin.

Syntymä on minusta aina ihme, oli kyse sitten ihmisestä tai kissanpennusta. Maaseudulla syntymän ja kuoleman kanssa on saanut olla lapsesta asti tekemisissä. Eläimiä syntyi, eläimiä kuoli. Kuolema on omalla tavallaan ihmetystä aiheuttava, mutta ei mitenkään positiivinen ihme. Siltikin, miten ne ovat niin lähekkäin, mikä on se suurituntematon, joka saa vaikka eläimen vetämään viimeisen kerran henkeä? Lehmän poikimisia lapsesta asti seuranneena on aina saanut todistaa syntymän ihmettä. On se aina yhtä hätkähdyttävää, ei siihen koskaan totu, eikä tarvitsekaan.

Henkimaailman ihmeisiin en usko kovin vahvasti. Toisaalta uskon vähän kaikkeen. Uskon, että joku ihmeiden tekijä tuolla ylhäällä tai jossain on, toisaalta taas uskon sielunvaellukseen ja siihen, että täällä ympärillä on niitä edesmenneitä ihmisiä mukana.

Ihmeeseen liittyviä heittoja;

* Ihme hiihtäjä / hiippari / heppu
Ei ole ihme lentää ilmassa tai kävellä vetten päällä, vaan kävellä maan päällä (kiinalainen sanonta)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti