perjantai 10. toukokuuta 2013

Kaappikello

Meillä on lapsuudenkotona kaappikello, jos kaappikelloksi lasketaa sellainen pienempi malli. Jos ei lasketa, niin sitten meillä ei ole. Naapurissa oli komea, iso kaappikello silloin kun olin lapsi. Se soi nätisti ja se oli todella hieno. Tai ainakin pienestä lapsesta se oli hieno.

Kaappikellothan ovat olleet kartanoitten kelloja, koska ei tavallinen torppari kelloa tarvinnut. Auringon noustessa aloitettiin ja laskiessa lopetettiin työt kartanolla ja kuu on torpparin aurinko, eli omat työt tehtiin sitten yöllä. Mihinpä siinä kelloja tarvittiin.

Tuollainen iso kaappikello on niin hieno, että se tarvitsisi ympärilleen arvoisensa talon. Eli jos ostan kaappikellon, tartten kartanon, ok?

**
Saavutin eilen tavoitteeni ja sain pyöräiltyä kaupungista anoppilaan. Google maps antaa pyöräilyajaksi 29 kilometrille tunti ja neljäkymmentäminuuttia, mutta osaakohan tuo vehje laskea nuo kaikki mäet ja niihin käytettävät nousut? Tavoitteena oli kaksi ja puoli tuntia, mutta tunti ja viisikymmentäviisi minuuttia oli tarkka ajoaika. Ei huonosti, ei ollenkaan huonosti. Kahdesti pysähdyin juomaan, kun juomapullo oli repussa. Pitäisi hommata tuohon eteen teline, voisi ajaessa juoda.
Jalat huusi hoosiannaa pitkissä nousuissa, mutta suomalaisella sisulla mentiin. Tsemppasin itseäni suurinpiirtein ääneen puhumalla "sä selviät kyllä" ja muita voimalauseita. Ja selvisinkin, aikamoinen voittajafiilis oli illalla kun saunaan pääsin. Jes! Seuraava tavoite on sitten anoppilasta naapurikuntaan - mihin näistä, en tiedä vielä. Jokaiseen tavoite paikkaan on noin se 30 kilometriä.
Kesän tavoitteesta jäljellä  896 kilometriä.

Ja tänään pääsen lentämään. Wuuuhuu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti