tiistai 4. kesäkuuta 2013

Kierre


Ensimmäinen asia, joka kierteestä tulee mieleen:


Ai että, kunnon kanelikierre eli korvapuusti. Tuon yksilön kuva on lainattu jostain Mäkkärin sivuilta, joten se ei ole kunnollinen kierrepulla. Äidin (tai anopin) tekemät, oikein juuri uunista otetut, lämpimät kierteet ja lasi kylmää maitoa... Hyvä ettei housun nappi poksahda rikki pelkästä ajatuksesta, pullan tuoksu tunkee jo sieraimiin ja kuola valuu pitkin suupieltä. Hyvä kierre.

Vakavasti ottaen kierre voi sanana liittyä esimerkiksi väkivaltaan. Väkivaltaisessa parisuhteessa vaiheet etenevät aina samalla tavalla, syklissä, kierteenä. Kaikki alkaa siitä, että hyvin menee, pari on onnensa kukkuloilla ja kuhertelee kuin kyyhkyspari. Sen jälkeen välit alkavat kiristyä ja tämä aiheuttaa pelkoa ja ahdistusta. Sitten tulee se räjähdysvaihe eli mies/nainen ottaa pataan ja kunnolla. Totta kai tämän jälkeen selitellään, vähätellään ja lupaillaan, että ei koskaan enää. Ja kiekka pyörähtää jälleen alusta, kierre on valmis.

Väkivallasta puheenollen, miksi puhutaan aina miehistä, kun on väkivaltainen puoliso? Naiset pahoinpitelevät miehiä myös, mutta siitä ei puhuta samalla tavalla. Täältä voi lukea asiasta lisää. En jaksa alkaa referoimaan, sisälukutaitoiset kykenevät siihen itsekin.
Mutta niin, tätä asiaa ei pitäisi unohtaa ja tästä pitäisi puhua. Me muijat ollaan pahoja suustamme ja heilutetaan nyrkkiä siinä missä miehetkin.

**
Tänään mennään tervehtimään isommalla porukalla ystävää, joka menetti lapsensa. Viedään omenapuita ja amppelimansikka mennessämme.
Tänään on lisäksi pitkä työpäivä tiedossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti