perjantai 7. kesäkuuta 2013

Emo


Siinä teille emo. 

Lisäksi tuli mieleen, että kun neljännellä luokalla ollessani jouduin keuhkokuumeen takia sairaalaan ja samalla reissulla poistettiin nielurisat, niin se mun oma hoitaja puhui äidistä emona. Ei aavistustakaan, missä päin Suomea sanotaan äitiä emoksi, ei Savossa ainakaan?

Emoista puhuin myös silloin, kun olin emolehmätilalla harjoittelussa & töissä. Hienoja aikoja nekin. Emot on erilaisia; osa hoitaa vasikkansa hyvin, osa ei välitä, osa käy päälle kuin yleinen syyttäjä. Niin kai ihmisissäkin, äidit on erilaisia ja tyylihän on tavallaan vapaa.

Kävin tänään ihailemassa valmisteilla olevaa näköalatornia ja sen upeita maisemia. Rakennusta voi seurata täältä. Kommeet oli maisemat ja hieno on tornista tulossa. Tänään oli lisäksi vapaapäivä ja päivä on sisältänyt mm. aamuspinningin ja asunnon siivousta. Ja äidin ruokapatojen ääressä notkumisen, uusia perunoita ja voikastiketta. NAM. Joskin perunat oli ruotsalaisia, mutta se kerrottiin minulle vasta kun olin neljännen potun jo nielaissut Hyvä ettei mennyt kieli matkassa, sen verran hyvää oli!

Huomenna Nääsvilleen kaverin häihin. Juhlafiilis vähän kateissa, mutta jospa se sieltä vielä ilmaantuu. Ostin tänään uudet korvikset tilaisuutta varten ja kehittelin kampauksen itselleni, parempi onnistua aamullakin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti