torstai 7. helmikuuta 2013

Aivot jumii

Liian pitkät työpäivät, liian lyhyet yöunet ja liian vähän liikuntaa = aivot jumittaa. Ajatus ei juokse, ei sitten vähääkään. Olo on lähinnä tämä: ihan nuutunut.

Yöunien lyhyys on kyllä kaksijakoinen juttu. Nukkumaan olen pyrkinyt menemään kymmeneltä ja herään siinä kaikkea viiden ja puoli seiskan väliltä. Yleensä reilusti ennen puolta seitsemää. Viime yönä heräsin jo ennen viittä siihen, että unessa joku sanoi "miten täällä onkaan näin hiljaista, voiko hiljaisuuten herätä" - kiitos, kyllä voi näköjään, pomppasin paniikinomaisesti ylös tarkastamaan kellon aikaa. Juu, kyllä vähän söi naista kun totesin kellon olevan 04:35.

Ulkoilun vähyys: selityksiä on monia. Pitkät työpäivät toki yksi, mutta viime viikkoinen flunssa on saanut minut pysymään vielä tällä viikollakin aloillani. Tänäiltana on kyllä pakko heittää joku happihyppely. Eilen kävelin töistä kotiin, teki gutaa!

Viikonlopuksi mökkireissu tiedossa, saas nähdä taas .. maanantaiaamuna olo on varmasti kaikkea muuta kuin levännyt ja virkeä.

Ai niin, kirjakaupan - 70 % lappu oli petollinen.
Mukaan tarttui Venla Hiidensalon Mediahuora, Anna-Leena Härkösen Laskeva neitsyt (ei alennuksessa tosin, luettu ja hyväksi todettu, nauroin monessa kohtaa makeasti), Tuomas Kyrön Mielensäpahoittaja (jep, olen myöhässä tämän hankinnan suhteen) ja Seppo Heikkisen Mansikkakarnevaalit. Tämä kirja oli kaikista hauskin löytö, siinä se alehyllyssä tökötti pilkkahinnalla ja kirja on tähän asti ollut varsin viihdyttävä! Kaiken lisäksi siinä käydään läpi vuoden 1978 kuvausta Pohjois-Savon kylistä ja kaupungeista, varsin hauska löytö siis alueen kasvatille. Kuvaus kirjasta löytyy tuolta.

Eilen puolestaan kenkäkaupan alelappu -20 % piti mua pilkkanaan ja mukaan lähti aivan mahtavan tuntuiset (ja minusta myös näköiset) talvikengät. Johan tuo lie aika hankkia uudet talvikengät, edellisten ostosta on 5 (+-?) vuotta ja ne eivät ole mitkään lämpimät enää. Myöskään vaelluskengät tai lenkkarit eivät oikein pidä tuota pakkasta poissa, mutta näillä luulis pysyvän varpaitten lämpiminä. Hinta oli suolainen, mutta ilolla sen maksoin, niin kivat ja mukavan tuntuiset jalassa.

(kuva lainattu kenkäliikkeen sivuilta, laitan omia kuvia jahka ehdin ottaa popoista kuvan..) 

Kengät ovat aitoa turkista ja aitoa nahkaa, pohja on kuminen ja hyvin talviolosuhteisiin soveltuva eli "luistonestoa" on kuvioinnin ansiosta. Myyjä vakuutti että ovat kyllä lämpimät ja mukavat jalassa ja sille ne kyllä liikkeessä jo tuntuivat, mikseivät sitten pakkasessa. Turkista on tosiaan koko kengässä, ei vaan tuossa kengän suulla kuten edellisissä talvisaappaissa.. 
Lisäksi kengästä kuvataan liikkeen sivuilla näin:

"Fitflopit vähentävät selän rasitusta, parantavat ryhtiä, lisäävät pakaralihasten työskentelyä jopa 30%, lisäävät reisilihasten työskentelyä jopa 16%, vähentävät nivelten rasitusta, lisäävät pohjelihasten rasitusta jopa 11%, tasoittavat jalkaterille tulevan painon. 3 kommenttia:

  1. ostiks sie ne kengät kirjakaupasta??? :O

    VastaaPoista
  2. eiku silmät on pyöriny eri rivillä :D Ei mitään, oikeinhan tuossa näky olevan ;D

    VastaaPoista