torstai 21. helmikuuta 2013

11 kysymyksen haasteen uudet loppukysymykset

Jenny tuolta omasta blogistaan oli heittänyt haasteella. Tosin se haaste oli alunperin täältä tuo 11 kysymystä (johon en kehdannut koskaan tehdä uusia kysymyksiä), mutta Jennypä oli näppäränä naisena tehnyt uusia kysymyksiä. Ja haastanut minut - luonnollisestikaan en vastaa niihin alkuperäisiin kysymyksiin, ne löytyy tuolta aiemmista, vastaukset on lukittu ja oljenkorret käytetty. En myöskään edelleenkään jaksa keksiä uusia kysymyksiä, joten ihan vaan aikani kuluksi räppäilen vastauksia tänne kansan viihteeksi. Semmoista se. 

Huomasin tänä aamuna, että jätin eilen yhteen iltatilaisuuteen käsilaukkuni; sisältää rahapussista lähtien kaiken. Paitsi että kotiavaimet, puhelin ja työpuhelin, työpaikan avain ja toimihenkilökortti kulkeutuivat taskuissa / vaatteissa kotiin, joten ei hätää! Siellähän on vaan se tyhjä lompuuki ja jotain papereita jajajaja.. mutta laukku on löydetty, onneksi työkaveri oli poiminut sen talteen ja saan sen toimistolle tänään. Huh. 

Mutta ne kysymykset ja vastaukset. 


1. Kuka, mikä, mistä?

Minä, ihminen ja Savosta. Alussa oli suo, kuokka ja meidän suku. Sillä meistä tuli tämmöisiä sitkeitä vittupäitä. 

2. Elämänfilosofiasi?

"Ketään en kumarra, mutta niskassa liikkuu nikamat." Tuo ketään en kumarra on peruja jo hurjilta teinivuosilta kun päätin angstieni keskellä, että näin se muuten on. Noh, jatkossakin toteutin tähän, mutta lisäsin siihen liikkuvat niskanikamat, koska pakko tässä elämässä on vähän nyökytellä päätään, jotta tietyt ovet aukeaa.. silti, etenkin tässä työssä, olen huomannut että todellakaan ei kannata kumartaa ketään, koska persuus sojottaa vastapelureille ja sitten ollaan ongelmissa. 
Lisäksi sovellan "antaa kaikkien kukkien kukkia" lausetta ja "kohtele toisia kuten haluaisit kohdeltavan itseäsi" totuutta. 
Ja vielä loppuun "se mikä ei tapa, se vahvistaa" (tai hajottaa.) 

3. Jos olisit eläin, mikä eläin olisit?

Lehmä. Ne vaan ovat hienoja eläimiä, mutta sen hienouden oppii vasta, kun niiden kanssa joutuu työskentelemään. Uteliaita, ruuasta pitäviä, seurallisia eläimiä. Bingo! Varmana kakkosena tulee kissa. Notkea, nukkumista rakastava omantien kulkija.. vähän kuin minä, kun miinustetaan tuo notkea. 

4. Tekeekö raha onnelliseksi?

Ei se tee. Onnellisuuden pitäisi tulla asioista, joita rahalla ei saa: ystävät, terveys.. Raha kuitenkin helpottaa elämää ja sillä saa hankittua asioita, jotka voivat tehdä välillisesti onnelliseksi. Sanoisin ennemmin, että raha tekee tyytyväiseksi, ei onnelliseksi. 

5. Mikä on vitutuksen mittayksikkö?

Vitutuksen mitta yksikkö on ehdottomasti sydämenlyönti / sekunti tai kirosana/sekunti. 

6. Harrastukset?

Sekalaista urheiluhommaa allekirjoittaneella; milloin innostun hiihdosta, milloin pyöräilystä, toisinaan jumpista ja sitten en ehdi niihin ikinä. Lukeminen ja tämä bloggailu lasketaan ehkä myös? Ja valokuvaus, joka on sekin katkolla ollut viime aikoina, viikonloppuna olisi tarkoitus kuvailla jos on hyvät kelit.. 

7.Lempikirja ja se iki-ihana MIKSI?

Niitä on liikaa. Rakastan Enni Mustosen ja Tuija Lehtisen tuotantoa. Enni Mustoselta Maitotyttö on ehdottomasti se rakkain ja Tuija Lehtiseltä en osaa päättää, joku niistä vanhemmista nuorten kirjoista ehkä. Nämä kirjailijat kirjoittaa vaan niin hyvin, että ne kirjat jaksaa lukea uudelleen ja uudelleen ja uudelleen... 

8. Millainen on hyvä ihminen?

Hyvä ihminen on sellainen, joka kohtelee kaikkia ihmisiä samanarvoisina, arvostaa heidän valintojaan, ei puhu pahaa selän takana vaan jos on sanottavaa niin sanoo sen suoraan, on lempeä.. en minä tiedä, tällä määritelmällä sellaista ihmistä ei ole olemassakaan. Ehkä hyvyys voi olla pienempiäkin asioita tai vain jotain näistä. 

9. Missä te ootte ja ooks mäkin siellä?

Täällä ollaan ja valitettavasti et ole täällä. 

10. Lempimusiikkisi? 

Raskaampi mollivoittoinen jollotus on meikäläisen mieleen. Heviosastoa siis, enkä nyt puhu kaupan kasvishyllyistä. Välillä menee suomalainen tanssimusiikki, ainakin lavoilla käydessä, välillä taas joku popporenkutus jää vaan soimaan mun päähän... korvamatoja. 

11. Jos joutuisit loppelämäsi kuuntelemaan joko Eppu Normaalia tai Leevi and the Leavingsia, kumpaa kuuntelisit?

Eppuja. Niissä biiseissä on mun lapsuus - siis laulettiin serkun kanssa näitä lapsena linja-autossa mikkiin aina. Serkku osasi sanat paremmin, koska äitinsä oli ja on edelleen pesun ja linkouksen kestävä Eppu fani. 

ps. kopioikaa pois, ei nämä minun olleet ;)

1 kommentti: