tiistai 26. helmikuuta 2013

Reeniä h*ro reeniä

Joo, en tiedä miksi otsikkona on joku Petri Nygårdin kappale, mutta se nyt vaan tuli mieleen, kun treenaaminen on mielessä. Ajatuskiemurani ovat joskus mielenkiintoiset, mutta eivät ehkä niin mielenkiintoiset kuin pikkusiskolla ala-asteella, kun opettaja kirjoitti todistukseen "en aina ymmärrä aivoituksiasi..". Sisko oli vaan kysynyt, että jos hyppää kuun pinnalta, niin mihin joutuu ja onko oravilla koukku persiissä. Tämä oravien koukkupersaus-kysymys johtuu siitä, että lapsena huijattiin serkkupojan kanssa siskoa "löytämällä" oravanhäntiä metsästä.. Serkulla oli hieno (oikea?) oravanhäntä sekä avaimenperiä, joissa oli luonnollisesti joku koukku tai joku. Sisko niitä sitten kantoi sieltä metsästä löytösaaliina mutta vissiin pienen lapsen päähän jäi ajatus, että onko ne hännät koukulla kiinni oravan takaloosterissa. Heh. Noh, ei siitä sen enempää, otsikko on sillä selitelty.

Treeni tai reeni näin savolaisittain, miulla on sopimus paikalliseen kuntokeskukseen. Liityin sinne joulukuussa ja sieltä piti saada heti kättelyssä saliohjelma samaan hintaan. Ohjaaja oli ihan innostunut naisihminen, joka ei koskaan soittanut minulle enkä minäkään sitten jaksanut parin tavoittelukerran jälkeen enää yrittää. Kunnes näin paikan omistajan ja avasin sanaisen arkkuni ja kas! eilen illalla istuin sitten keskustelemassa uuden ohjaajan kanssa asioista. Miesohjaajan. Kyllä, pidin erityisesti siitä, että tyyppi tajusi heti, mistä puhun, kun kerroin syömisiäni ja liikuntataustojani ja yliliikkuvia niveliäni. Siinä sivussa se sitten kauppasi minulle PT eli personal trainer palvelun. Satsasin juuri 300 euroa itseeni, oho. Tilipäivinä olen hieman heikko... Seuraava tapaaminen sovittiin viikon päähän, jolloin saan ohjelman käsiini, käydään läpi tavoitteitani uudelleen ja katsotaan syömisiä.

Salilla treenaaminen on ihan mukavaa, kun ohjelma on oikeasti hyvä. En jaksa väkertää niissä laitteissa jotain tiettyä sarjaa ja sitten siirtyä istumaan toiseen laitteeseen... haluan toimintaa!!! Kahvakuulaa ja muuta kehiin, sellaista mitä voin toteuttaa tarvittaessa osittain kotona. Siihen kun yhdistelen sitten aikataulujen mukaan hiihtoa, jumppaa tai lenkkeilyä, keväällä pyöräilyä, niin luulisi läskin liikahtavan! Tavoite on pudottaa painoa toki, mutta kiinteytyminen ja kunnon ylläpitäminen yhtälailla.Tavoitteena ei ole kesäkunto 2013 vaan tavoitteena on loppuelämälle hyvä olo ja terveet elämän tavat, joita olen tavoitellut jo pitemmän aikaan. Ruuan osalta se on melko hyvin hanskassa, mutta reenin kanssa ei vielä olla ihan sinut.

Hauskuus tässä PT hommassa piilee nyt siinä, että tulostakin on sitten tultava, kun tällaisen paketin kerran otin. Tulee mieleen omat asiakkaat, jotka natisee meidän firman palveluista: neKÄÄN ei toimi jos niitä ei toteuta.. paljon se siinä paperilla auttaa? No eihän se auta, sama pätee tähän hommaan. Hyvältä näyttää suunnitelmat mutta niitä pitää myös toteuttaa. Lisäksi toivon ja rukoilen, että jakeluun meni se, että haluan simppeliä perusruokaa sisältävän ruokavalion, en mitään rahkapurkki hifistelyä. Vaikka tätä ruuanlaittoa niin inhoan, teen sitä silti.

Että sikäli. Tänään on melko perustyöpäivä, joten ehdin hiihtolenkille vielä iltapäivällä! Jospa paistaisi aurinko.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti