lauantai 14. heinäkuuta 2012

Kesäloman raisut riemut eli Turun reissu

Maanantaina aamuna startattiin tosiaan Tamperetta kohti. Matkaseura koostui miun sisaruksista sekä tädistä. Ensimmäinen pysähdys tehtiin Lapinlahdella, josta tankattiin. Vaajakosken kohdalla rupesin miettimään, että vittujen kevät, tämä auto vetää tosi huonosti ja tökkii, enkö minä osaa ajaa tällä..? Sisko naureskeli, että oot niin paska kuski, että et vaan osaa ajaa, kun kirosin, että tämä ei lähde edes ykkösellä liikkeelle. Noh, selvittiin jotenkuten surkeesti Tampereelle serkun ja serkun muksujen luo.. Päätettiin ruokailun jälkeen lähteä Ideaparkkiin shoppailemaan - sisko ajoi ja minä menin serkun kyytiin. Matkaa oltiin taitettu noin kilometri, kun sisko soittaa, että tämä auto on muuten ihan paskana, ei tämä kulje. No sitähän mieltä minäkin, jo 300 kilsaa sitten.

Ajettiin Fixuksen pihaan, kun eka arvelu oli, että jarru on jumissa. No ei olleet, se selvisi eräällä nyrkkipajalla. Tulpat sen sijaan oli mustat ku Arabian yö ja öljyä oli 2 litraa liikaa. Nice. Öljyä pois ja uudet tulpat ja pientä karstojen polttoa moottoritiellä -  vka ei tällä kuitenkaan korjautunut, vaan ajettiin sitten merkkiliikkeeseen, johon auto jätettiin. Käytiin kiivasta sananvaihtoa siitä, mitä ainetta minä olin sinne tankkiin laskenut - kuitti oli onneksi mukana. Myös niistä "uusista" tulpista käytiin pientä sananvaihtoa. Mulla oli kuitenkin kuitti niistä ja näin itse, että ne olivat oikeasti uudet tulpat. Nyt 30 kilsan jälkeen ne oli jälleen mustat. Jahas.
Auto jäi parkkiin liikkeeseen ja me suunnattiin 6 tunnin autokorjaamohengailun jälkeen rantasaunalle saunomaan. Nälkäkin oli jumalaton jo siinä vaiheessa ja jotta kaikki ei menis niinku Strömsössä, serkku otti vielä pikavoiton kameratolpasta.
Rantasaunailun jälkeen mieli oli kuitenkin jo parempi ja jaksoi jo nauraa koko hommalle, että miten voi olla tämmöinen tuuri. Lisäkis, oltiin me varmasti aika hauskaa seuraa siellä nyrkkipajalla sekä merkkikorjaamolla, kolme naista, joilla aika heikko tietämys autoista loppujen lopuksi :D
"Kato, mulla on uus käsilaukku, viime viikolla osti., eiks oo ihana!"
"Mä kävin jalkahoidossa.. kivat kesävarpaat!"
"Oisko kannentiiviste? Jakohihna? Mäntä? Termostaatti? Joku venttiili? En mä enempää osaa näitä osia!"
- muun muassa nämä olivat aiheet auton korjauksen lomassa ;)


Ihana rantasauna. 

Hyppäsin hyiseen veteen ja talviturkki jäi sinne :)


Mun serkun tuleva koti. Ihana vanha koulu.. 



Seuraavana aamuna startattiin kohti Turkua. Reissuhan olis menny vituiksi autorikon takia, ellei ihana kaveri olisi lähtenyt toiseksi kuskiksi :) Meillä oli sopivasti hotellivarauksessakin yks paikka liikaa, kun toinen serkkutyttö perui viime hetkellä lähtönsä, eikä hänen paikkaansa oltu vielä peruttu. 





Turkkuseen!

Maisemia matkalta

Auton merkki ei ehkä luotettavin, mutta Tipu kulki! ;)

Minne me oltiinkaan menossa?

Matkalla näkyi yhtä ja toista.. kameran kanssa viihtyy pitemmälläkin automatkalla.

Naantali - missä Sauli??

"Minä olen tämän talon ainut siivooja. Nimeni on Emma."

Rouva Vilijonkalla oli lapset hukassa


Muumitalo!

Haisuli pidätettynä

Vihkikuva :D

Muikkustelin

Noidan mökki

Hattivatit

Drontti Eedward

Meri.

Muumimamman kukkapenkki

Vankisellissä

Vanhaa Naantalia

Kärryt, I think so

Kahvila, jossa oli niin tyly palvelu, että lähdettiin pois eikä ostettu mitään, vaikka olikin ihania leivoksia..

Ihanat talot <3

Muumimaailmasta suunnattiin Hesen kautta Turun Caribia hotelliin uimaan ja laskemaan liukuja... Majoituttiin keskustassa ja käytiin Fransmannissa ahtamassa napamme täyteen. Siitä sitten lapset nukkumaan miun siskon kanssa ja loput suunnattiin tutkimaan Turkua. Ihania vanhoja taloja, jokilaivoja... 




Kirkko!


Mikael, muttei se ilmaveivi-Mikke, vaan se kolahemmo.


'
Iltapala... 

Seuraavana aamuna tempaistiin rytmiryhmä liikkeelle jo kahdeksan maissa. Edellisenä iltana ryömin omaan huoneeseeni serkun mukana. Lapsien nukuttaja koisasi minun sängyssä - tarkoitus oli, että minä vaihdan huonetta / sisko herätetään ja lähtee omaan huoneeseen. No siinä mihinkään kukaan jaksanut lähteä, mutta kolme pientä (ja vähemmän pientä) ihmistä sopii kyllä samaan sänkyyn ;) 
Hotellin aamupalat, nam, ja söin itteni taas ihan palloksi. Miten se on mahdollista, että ihan perusruoka (puuro, leipä, leikkeleet, hedelmät..) maistuu aina niin paljon paremmalta reissussa ja hotellin aamupalalla? Ei tajua 

Päivän ensimmäinen kohde oli Turun palosta aikanaan säästynyt Luostarinmäen käsityöläiskortteli. Tykkään historiasta ja etenkin Suomen historiasta ja vanhat jutut kiehtoo. Hieno ja vaikuttava paikka.
Kuvasarjaa käsityöläiskorttelista: 

Ihania vanhoja rakennuksia ja tervattuja tikapuita.. 

Pihat oli tiiviitä sisäpihoja, tää on ylemmän kuvan tönön vastakkainen rakennus

Satulasepän työpiste

Kärrynpyöriä

Yhdeltä pihalta

Ihana uuni

Tällainen lautaskaappi ois kiva

Tosi vanha postikortti postitoimistossa esillä

Maisemakuva :)

Vanhoja suomalaisia tupakkapakkauksia, pikkasen siistimpiä kuvia kuin nykyään!
Näkymää korttelista. Tiiviisti rakennettu :)

Osassa rakennuksia oli asuttu 1960 ja 1980-luvuille saakka, jonka jälkeen niistä tuli museon omaisuutta, 

Ulisen näiden tavaroiden perään, tuo lipasto.. 

Nämä huonekalut.. 

Tämän tyyppinen kehto löytyy anoppilasta!

Ihanat ikkunanpielet

Voi miksi mä synnyin väärälle vuosisadalle?

Työtiloja

Soitinverstas

Tartteeko enää sanoa, että haluan tuon sohvan?

Nuotteja

Tupakkaviljelys, joka on erityisluvalla perustettu. Ei jatkojalostukseen.


Skruikka! Siis orava. Niitä oli monta. 

Tätä paikkaa kolutessa todettiin serkun kanssa ehkä noin kymmenen kertaa, että me ollaan ihan väärän vuosisadan lapsia. Molemmat on historiaan hurahtaneita ja tuolla oli hienoa.. Mutta vielä hienompaa oli luvassa, kun matkaa jatkettiin Brinkhallin kartanoon. Meille se paikka on aina ja ikuisesti Hovimäki; siellä on kuvattu kyseinen historiallinen tv-sarja :) Fiktiotahan se koko homma on, mutta me ihan tosissaan odotettiin milloin opas kertoo Lindhofien sukupuusta.. ;) 
Taas kerran: väärän vuosisadan lapset. Ja tuo paikka oli meille ultimate Hovimäki faneille hieno kokemus


Mikä Brinkhall.. Hovimäki se meille on!

Hieman rapistunut sitten sarjan kuvausten tai sitten kuvaa on paranneltu.. 

Ulkorakennus

Pienenä pisteenä koko seurue kartanon rappusilla.


Kallioilta kuvattuna

Merinäköalaa kallioilta

Omistajaheppu.. mut ne Lindhofit?

Ainoa takka, mikä kartanoon oli jätetty

Ihanat seinämaalaukset

Ja ne huonekalut. Voih.

Ne klassiset portaat! 

Brinkhallista suunnattiin keskustaan syömään ja pienen sekoilun jälkeen oltiin ähkyssä. Siitä sitten toinen seurue lähti takaisin Tampereelle ja mie ja serkku lastensa kanssa lähdettiin vielä Ruissaloon.. Pitsihuvilat ja meri = mistä sais tommoisen talon? Koukattiin pikaisesti Turunlinnan ja sataman kautta samalla. 


Heinäseipäät keskellä kaupunkia :)

Turunlinna

Tuo kärpäsen lika olen minä.. ja taustalla Turunlinna

Ruissalosta

Ulisen ja ulvon ihastuksesta

Meri

Tää ois aika hieno.. 

Erään kahvilan pihasta löytyi vihannesten myyntipiste :)


Reissu oli oikein mukava. Väsyneenä tultiin takaisin Tampereelle ja alettin olla jo hervottoman hysteerisiä. Unet ja aamulla auton lunastus korjaamosta - ja kulkee taas! Laskun maksajaa selvitellessä.vielä. Koukattiin Ideaparkkiin lähtiessä. Alelaareista löysin kaksi mekkoa, hameen ja paidan.. 4,5 tunnin ajomatka kotiin ja illalla perillä. Väsynyttä, mutta hitsin hyvä reissu oli kaikkineen :) Kotin tulin siis toissapäivänä.

 Kiitän ja kumarran koko seurueelle, etenkin kiitokset H, kun lähdit kuskiksi hädän hetkellä :) Kiitos myös molempiin autokorjaamoihin, joissa oli mukavia miehiä ;) 





1 kommentti:

  1. Ihania reissukuvia! Taisit päätyä Papan pyllyn puristelusta vankilaan? ;)

    Ja lyhkäisyydessään, todellakin olet syntynyt väärälle vuosisadalle, mutta eikös se ole lohdutus että vuosituhat kuitenkin on oikea?

    Todella kauniita kuvia Turusta, Muumimaailma on koettu jo viime vuonna (ja hyväksi havaittu) ja taitaa se meitä kyllä kutsua ensikin vuonna.

    Kiteytettynä lomailusta kuitenkin:
    Borta bra, men hemma bäst.

    Tervetuloa siis takaisin Savoon <3

    VastaaPoista