keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Hameen helmoja ja kiristäviä korkkareita

Nyt ollaan asian ytimessä, melkein kesässä. Ei mene pitkään, kun todella ollaan kesässä (eikä mene kauan kun se on jo ohi, mutta eipä mennä asioiden edelle!).

Hoksasin, että kappas perhanaa, siellähän ei ole enää lunta eikä jäätä (paitsi jossain Rovaniemellä ehkä, tsooori!) ja voin näin ollen laittaa huoletta korkkarit jalkaan. Hurjastelin tosin jo viime viikolla hameen ja saappaitten kanssa. Tällä tasapainolla ei käytetä korollisia kenkiä talviaikaan, vaan tallataan turvallisesti tasapohjilla. Mutta, ostin eilen uuden hameen Halpa-Hallista. Ei muuten ole turha mainos tuo "Halpa-Halli yllättää", koska sen se teki. Menin hakemaan maitoa ja löysin samalla reissulla hamoseni. Kätevää. Arvelin sitten tänä aamuna, että vaelluskengät/juoksukengät/normilenkkarit eivät välttämättä ole paras mahdollinen valinta, joten sujautin aamusalin jälkeen jalkaani mustat korkokengät, tosin korko ei päätä huimaa, mutta on kuitenkin. Sisko osti nämä aluperin itselleen, mutta osoittautuivat hälle liian suuriksi, minulle sopiviksi.

Vannoin talvella, että koska tuleva eli nykyinen työni on enemmän toimistohommaa, tulen pitämään hameita, mekkoja ja etenkin niitä korkkareita / muita söpöjä kenkiä kesän aikana enemmän kuin koskaan. Aiemmat työnkuvat ovat olleet kutakuinkin töitä, jossa Dimexet ja kumikengät osoittautuvat parhaiksi työvaatteiksi..

Ihania kenkiä riittää, toissa päivänä tein alelöytöjä paikallisessa kenkäkaupassa, valitettavasti ilman rahapussia.. Tosin vastaavia löytöjä on jo vaatehuoneen kenkähylly täynnä enkä kuulema saa uutta pätkää hyllyä uusia kenkiä varten. Haussa ovat toistaiseksi kesäsandaalit; siis sellaiset huolettomat, siistit sandaalit, mieluiten mustat, jotka voi laittaa hameen tai housujen kanssa tai pitää vaikka ilman vaatteita. Minulla oli sellaiset monta vuotta, mutta viime kesänä ne tulivat tiensä päähän, kun vasen kenkä halkesi pohjasta. Ei auttanut hieno tuulilasiliima korjauskaan.. On se kumma, että auton tuulilasi pysyy sillä sotkulla paikallaan, mutta kenkä ei korjautunut! Noh, roskiin meni ne aarteet ja mitäs tänä kesänä käytetään?? Ei löydy sellaisia kenkiä ehkä enää koskaan kenkäkaupoista. En halua sellaisia roomalaislegioona kenkiäkään, vaikka nuo eksät vähän niitä muistuttivatkin.
Ja tosiaan, tällä sandaalivuodatuksella en tarkoita sellaisia rumilussandaaleja kuten nämä

Ja otsikkoon viitaten, nämä jalassa olevat kengät puristivat aamulla himppusen, mutta nyt on joko jaloista hävinnyt tunto tai sitten nämä ovat venyneet juuri sopiviksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti