perjantai 6. syyskuuta 2013

Back to 80's?Olen viettänyt nyt kaksi yötä hotellissa, joka on aikakapseli 80-luvulle. Puitteet ovat ihan kivat, normihotellisettiä valkeilla lakanoilla ja kirjavilla sohvilla - mutta jotenkin tää on vaan niin kasari. En sano, että se olisi huono, en toki.

Miten tämä kasarihenkisyys sitten ilmenee?Lounaspöydässä se kasariteema näkyy kaikista parhaiten. Pateet, ranskankermamössöön tehdyt salaatit, kaikki vähän epämääräisen näköiset uuniruuat.. eilen oli pallasta tattikastikkeella. Kuulostaa hyvältä, tuoksui hyvältä, näytti mössöltä. Odotan, koska keittiöstä tuodaan se jokaisen kasarikakaran raamattu Mikroruuat - kuinka valmistat ruokaa mikrolla. Äidillä on muuten sellainen.

Jälkkäripöydässä on paljon täytekakkuja. Kermakakkuja, suklaakuorrutteisia höttöunelmia ja mansikkaa. Odotan sitä hedelmäcoctailpurkkikakkua eli siis sellaista kakkua mikä oli aina kotona kun oli lapsi. Siinä oli pirusti kermaa ja päällä ne hedelmäcocktailpurkin hedelmät tai vaihtoehtoisesti appelsiinia ja kiiviä. Kakku oli tosi hyvää, en sitä sano, kiitos vaan äidille ja mummolle siitä, mutta olen vieläkin vähän katkera, etten koskaan saanut niitä kiivihedelmän paloja syödä siitä kakun päältä, hieman yliherkkyyttä sitrushedelmille kun tuppaa olemaan. Vieläkin kaihertaa...

Tätä kasariteemaa on todella vaikea selittää sanoin, se pitäisi joko kuvata tai itse kokea. Itsehän istuin eilen kuin nyrkki silmään tähän hotelliin, olin tosin 1970 luvun hameessa, mutta lähempänä hotellin teemaa kuin yksikään jakkupukutäti 2010-luvulta.

En todellakaan sano, että 1980 luku olisi ollut huonoa aikaa. Satun olemaan loppupään tuotosta ja enemmän lapsuuteni ajoittuu lama-aikaan 1990-luvulle, mutta hei, onhan tämäkin edelleen ihan pirun kova hitti!
Ja ehkä tuo kasarius tässä hotellissa on sitä jotain, minkä takia täällä on itseasiassa aika kotoisaa.
Vaatetusta sen sijaan en kaipaa sieltä 1980-luvulta, passaa vaan yläkuvaa tarkastellessa miettiä, että miksi... Toisaalta, ei ne nykypäivän rytkytkään niin kaksisia ole. Itse vedän rajan sinne 1970-lukuun, mitä vanhoihin vaatteisiin tulee.

ps. tää päivä töitä ja sitten alkaa se paljon puhuttu ja odotettu loma! Málaga ja tarkemmin ottaen Mijaksen kylä, täältä tullaan!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti