maanantai 19. elokuuta 2013

Kodin kynttilät

Illan rauha kun syliin maan sulkee
Varjot puistojen kun hämärtää
Aatos taas aikaan menneeseen kulkee
Kotiin kauaksi kaipuu niin käy

Illoin kynttilät siellä kun syttyy,
Unelmissain ma siell' olla saan.
Kodin kynttilät lämpöisin liekein,
Teitä unhoita en milloinkaan.

Nyt oon vanha ja ikkunan luona
Istun katsellen yön tähtihin:
Taasen nään lapsuusaikani armaan,
Niinkuin ennen taas käyn kotihin
- Mauno Kuusisto - Kodin kynttilät






Se on syksy nyt ja on taas aika kynttilöitten! Kynttiläfriikki ei meinaa pysyä pöksyissään. Niin paljon kuin kesän lapsi olenkin, yhtä paljon rakastan pimeneviä, jopa sateisia iltoja, jolloin kotona voi käpertyä viltin alle, ottaa hyvän kirjan käteen ja sytyttää kynttilöitä. Paljon kynttilöitä. 

Partylite on ohuen ohut heikkouteni. Ylihintaiset kynttilät ja ylihintaiset kynttiläkupit vievät aina meikäläisen tililtä jalat alta - mutta ei vaan voi vastustaa! Partyliten kynttilät ovat oikeasti kyllä hyviä, en tosin ole maistanut, mutta laadullisesti siis ovat hyviä. Näissä kuvissa tuo seinällä roikkuva härpäke on nimenomaan Partylitea ja sen tarina on seuraava: pakotin sisarukseni ostamaan sen meille joululahjaksi, koska mies ei tahtonut millään porata kyseistä härpäkettä varten ruuveja uudelle seinälle. Nyt oli pakko - sitähän lahjan antajat muuten suuttuisivat vallan... Kyllä, hieman kieroa, mutta nykyään mies jopa pitää tuosta ja sytyttelee itsekin sinne kynttilöitä. 

Kämppä on täynnä erilaisia kynttiläkippoja, purkkeja ja päniköitä. Miehen mielestä niitä on liikaa - miten niitä muka voi olla liikaa?? 
Tänä syksynä tulee jälleen palamaan tulitikkuja ja kynttilöitä, sen voin luvata. Mutta yritän olla hankkimatta uusia kynttiläkippoja, sen lupaan ja vannon. 

Miten sitä voikaan tykätä kaikista mahdollisista vuoden ajoista ja hetkistä? Aina löytyy jotain hyvää, tosin jotain huonoakin... eihän tuo kuoleva luonto niin ihanaa katseltavaa ole, saati sitten jatkuva, kylmä vesisade. Toisaalta kuulaat, kirkkaat syyspäivät ovat hienoja. Jospa sellaisia aurinkopäivä tulee. 

Lisää aurinkoa tulee ensi kuun alussa, kun tyttöporukalla suunnataan Malagaan! Meikäläinen on kyllä sen luokan pessimisti, että jotenkin tuntuu, jotta karvahattu ja turkishaalarit voisivat olla siellä paras varustus - samaan aikaan täällä tulee olemaan helteisin syksy ikinä!
Pessimisti ei pety. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti