perjantai 4. lokakuuta 2013

20 asiaa ennen avioliittoa

Iltalehteä selatessa bongasin tällaisen uutisen: 20 asiaa, jotka naisen kannattaa tehdä ennen avioliittoa! Noh, kymmenen vuoden seurustelun jälkeen voisi olettaa, että avioliitto olisi jo ajankohtainen asia, vaan eipä hätäillä... Onpahan aikaa toteuttaa nämä kaikki asiat:





1. Matkusta ystävättäriesi seurassa
"Tämän rastin voi toki täyttää naimisiinmenon jälkeenkin, mutta monet sanovat, että ystävästä tai ystävistä koostuvassa ryhmässä matkustaminen on erityisen vapauttavaa, avartavaa ja vahvistavaa ennen alttaria."

Been there, done that vai miten se meni. Tämä rasti suoritettu, koska mennään uudelleen?
Myös jos satun purjehtimaan avioliiton onnelliseen satamaan, voisin lähteä reissuun akkaporukalla. Mulle käy myös sellainen Sinkkuelämää tyyppinen ratkaisu, jossa häämatkalle lähti kaverit, koska ukko otti ja ryssi koko homman. 


Meijän Espanjan reissuhan oli siis tämän tyyppinen!

2. Tee matka tulevaisuuden puolisosi kanssa
"Viikonlopun pärjää kenen tahansa seurassa, mutta testaa, kestättekö toisianne kokonaisen viikon matkaan liittyviä ongelmatilanteita ratkoen"

10 vuodessa kuvittelisin, että siedämme toisiamme ainakin sen viikon ja ne ongelmatkin tulee ratkottua, muttamutta, eipä olla koskaan kokeiltu ääriolosuhteissa eli matkalla. Tämä kohta siis pitäisi laittaa testiin.

3. Särje sydämesi
" "Mikä ei tapa, se vahvistaa" -sanonta pitää tällä kohdin paikkansa. Sydänsurut opettavat myös, ettei rakkautta voi pitää itsestäänselvyytenä."

Tuota, en taida kokeilla. Kokeiltu on joskus, riittääkö se? 


4. Jätä
"Jättäminen voi olla hyvin epämiellyttävää, mutta on voimauttavaa olla se, joka tekee lopullisen päätöksen suhteessa."

Toimiiko tämä jos jätän nykyisen mieheni, kun kuitenkin tähtään naimisiin hänen kanssaan? Voisiko joku selventää? Toisaalta, siinä saisi sydämenkin varmaan särjettyä, vaikka kuinka olisi tilanteen herra. Taidan silti skipata... 



5. Laita taloutesi kuntoon
"Ihan vain oman mielenrauhasi takia ja jottei sulhasesi joudu kärsimään tekemistäsi virheistä."

No tässä nyt on jotain järkeä, tehty. Kai.

6. Keskustele talousasioista tulevan miehesi kanssa
"Tee vähintään itsellesi selväksi, mikä talouteen liittyvä tavoitteesi on lyhyellä ja pidemmällä tähtäimellä, ja miten käytät rahojasi - tuhlaatko vai säästätkö. Raha-asiat ja niistä riitely voivat liitossa osoittautua kohtalokkaiksi kysymyksiksi."
Kymmenessä vuodessa oppii tähän, uskokaa tai älkää. Raha onkin varmaan ainoa asia, mistä meillä ei riidellä. 

7. Asu yksin
"Tai miksei kämppisten kanssa, mutta ehdottomasti ilman vanhempia. Itsenäisyys kasvattaa ja sen jälkeen osaa olla kiitollinen niistä hyvistä puolista, mitä kumppanin kanssa asuminen tuo mukanaan."

Kämppikset check, oli kivaa tytöt, mut Luojan kiitos muutettiin erilleen.

8. Asu kumppanisi kanssa
"Kaikille tämä ei sovi vakaumuksen takia. Nillle, joille sopii, yhteisasumista voi ajatella vähän kuin auton testiajoa ennen ostopäätöstä."

Tämä kohta lienee jo selvillä vesillä.

9. Koe kesäromanssi
"Vaikkei kesäromanssi kestäisi, jää siitä hauskat muistot, joiden pariin aika ajoin palata."

Koettu on, periaatteessa, joten tästä pisteet.

10. Opettele kokkaamaan
"Ei siksi, että sinun olisi jäätävä kotiin miestäsi passaamaan, vaan koska on rauhoittava tietää, että selviää omin neuvoin keittiötehtävistä."
ONKO PAKKO JOS EI TAHO???

11. Törsää itseesi!
"Koska voit tehdä sen!"

Hah, arvatkaapa olenko törsännyt... noi mä haluun seuraavaks, ks. kuva. 


12. Riitele ainakin kerran kunnolla tulevan puolisosi kanssa
"Kunhan saatte sovittua sen jälkeen. On hyvä tietää, että pääsette riitojen yli."
Mistäs sen tietää, kun aloittaa, että saako sitä koskaan sovittu.Ja hyvää matsia ei koskaan jätetä kesken! Meikäläinen kiihtyy nollasta sataan kyllä niin ytäkkäästi etenkin tiettynä aikana kuukaudessa, että ei tarvitse olla kovinkaan fiksu päätelläkseen, että meillä välillä säkenöi. Riitelen jopa itseni kanssa. Sovituksi on saatu tähän mennessä, check. 

13. Treffaile useampia ihmisiä
"Jottei vakiinnuttua iske fiilis, että on jäänyt paitsi kaikista niistä hyvistä, mutta myös todella huonoista ja kavahduttavan kamalista treffeistä."

Tää on kyllä jäänyt kokematta. Vielähän tuota ehtisi...

14. Kohtaa jokin suurimmista peloistasi
"Oli se sitten laskuvarjohyppääminen, puheen pitäminen yleisön edessä tai illastaminen yksin."
No en mielellään hukuttaisi itseäni autossa, josta ei pääse ulos, joten taidan jättää tämäkin väliin, niin nynnyltä kun se tuntuukin. 

15. Harrasta seksiä ystävän kanssa ilman sitoutumista
"Jos et muuten, niin ainakin pitääksesi huolen, ettei ihastuksesi kohteena oleva ystävä ole juuri se, joka karkasi käsistäsi."
Ihastuksesi kohteena? What? Pitääkö tässä rikkoa vielä ystävyyssuhteetkin? SKIPPAAN. Ja periaatteessa näin on käynyt joskus hamassa menneisyydessä, ystävästä ei kyllä enää nykyään voi puhua. 

16. Opiskele ja kouluttaudu
"Naimisiinmenon jälkeenkin riittää toki aikaa, mutta parempi tähdätä tutkintoon jo aikaisemmassa vaiheessa."

Hauska, ihan kuin naimisiin meno lamauttaisi ihmisen ja kaikki aivotoiminta loppuu siihen paikkaan amenen jälkeen. Noh, opiskeltu on ja kouluttaudun työn ohessa koko ajan, onks nyt hyvä?

17. Tee uraunelmistasi totta
Koko ajan konttaan polvet ruvella tässä uraputkessa.

18. Mieti, mitä mieltä olet jälkikasvusta
"Perheen perustamisesta ja lapsista kannattaa keskustella hyvissä ajoin."
Tämän kohdan allekirjoitaan. Kylläpä kevyesti vituttaisi mennä naimisiin ja todeta vaikka kahden vuoden kuluttua, että mies / nainen ei koskaan tahdo lapsia ja itsellä pukkaa vauvakuumetta ja jälkikasvu on parasta mitä tiedät. 

19. Paranna tapasi
"Skarppaus kannattaa. Tarkastele elintapojasi ja tarpeen mukaan vähennä juomista, syö terveemmin ja lisää liikuntaa."

Yritys on kova, nimimerkillä ikuinen laihduttaja 

20. Opettele tuntemaan itsesi
No tämä pitää myös paikkaansa, oikeastaan lähes ainoa järkevä väittämä / teko. Kun tuntee itsensä, ei voi syyttää toista omista puutteistaan ja virheistään, koska sie itse tiedät, että tietyissä asioissa vika onkin sinussa, ei hänessä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti