maanantai 30. huhtikuuta 2012

Iloista ylimääräistä vapaata!


Huomenna on vappu, työväen juhlapäivä. Tästä syystä tälläkin työpaikalla suurin osa on liuennut vapaapäivän viettoon jo tänään; pitkä viikonloppu - mikä sen mukavampaa. Allekirjoittanut kikkaili vaihtovapaillaan pääsiäisen aikaan, joten tässä sitä nyt nakotetaan töitä aloittelemassa.

Vappu on enemmän kaupunkijuhla, porukka pakkautuu turuille ja toreille ja puistoihin, maalla on hiljaisempaa. Juhannus on taas maalaisjuhla, kaupunki on autio ja tyhjä ainakin täällä päin, kun jokainen kynnelle kykenevä pakenee maaseudulle. Toisaalta tuntuu, että nykyään vapun viettokin on siirtynyt enemmän ja enemmän kesämökeille ja mummoloihin. Itsehän olen viettänyt lähes kaikki vaput maalla, osan mökillä, osan taas vanhempien luona / anoppilassa.  Muutama vappu on tullut vietettyä kaupungissa ja ei se sytyttänyt meikäläistä.

Tykkään keväästä: minusta on kiva vappuna vaan olla ja hengata hyvässä seurassa, grillata ja syödä hyvin, lenkkeillä, haravoida pihaa, jutella ystävien kanssa, saunoa ja ottaa muutama siideri, jos niitäkään. Pakollisia kuvioita serpentiinin, ilmapallojen tai vappukukkien muodossa en tarvitse. Sima on ehkä ainoa "pakollinen" ja sekin aitona, ei kaupan versiona (mitä teen sitten, kun anoppi ja äiti ovat poissa?? Varmaan yritän itse). Ylioppilaslakki saa ihan vapaasti pölyttyä kaapissa edelleen, en ymmärrä sen ulkoilutusperinnettä kerran vuodessa. Sama ois ulkoiluttaa tonttulakkia juhannuksena, tuulettaa se päässä sopivasti puolivuotta ennen joulua.

Minulle on ihan sama, miten ihmiset vappua viettävät, vappumarssilla tai ei, ylioppilaslakin kanssa tai ilman, simalla vai kuoharilla. Toivon, että ette tapa toisianne tai sivullisia, roskaa ylettömästi, sytytä tulipaloja rasvakattilan vuoksi (taitamattomille on munkkeja kaupassakin!) ja juo ylettömän paljon. Nauttikaa keväästä, ystävistänne, tunnelmasta, hyvästä ruuasta ja siitä extravapaasta. Keskiviikkona lyö arki taas märällä rätillä naamalle, mutta keskiviikosta ei perjantaihin ole enää kuin hyppäys.


Iloista ja aurinkoista vappua kaikille. :)


ps. kuva on bongattu netistä, ystäväni Google löysi sen, kun pyysin kuvia sanalla vappu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti