tiistai 11. syyskuuta 2012

Matkakuumetta ja kuulumisia

Torstaina lähtö Prahaan, joten pikkuhiljaa alkaa ajatukset olla jossain ihan muualla kuin työhommissa. Ja nyt on vasta tiistai eli missä ne ajatukset ovat huomen illalla.. Edellisestä ulkomaan reissusta on vuosi vai jo kaksikin? Ellei Tallinnan reissuja lasketa ja eihän niitä lasketa. Silloin oli kohteena Slovakia ja Itävalta, joista tykkäsin kovasti, joten tuskin Tsekin Prahakaan tuottaa pettymystä.

On se jännä, että opiskelijana ei ollut rahaa mutta oli aikaa. Ei siis reissuja, rahattomana. Nyt on töissä, olis rahaa (joopa joo) mutta ei sitten sitä aikaa. Tämä reissu on varattu kalenteriin jo maaliskuussa ja nyt on hetkellistä katumusta ilmassa, ihan vaan siksi, kun kaikki työjutut jää seisomaan. Toisaalta, tulee tosi hyvään saumaan tämä reissu, kun alkaa olla hermot suhteellisen kireällä jo ja ankea syksy painaa päälle..

Prahan reissu on totta kai päällimmäisenä mielessä, mutta myös sunnuntaina oleva Nickelbackin keikka! Armas avokkaani hommasi sinne liput, joten Prahan koneesta suoraan hotelliin ja sieltä keikalle. Maanantai kulutetaan vielä Helsingissä. Jos jostain saisin tähän hätään ylimääräistä, niin Verkkokauppa.comin myymälästä mukaan lähtisi vähän kamerakrääsää. Mut taidanpa odotella veron palautuksia..


Syksyn värejä viikonloppuna


Syksy on kyllä sanana ankea. Tai noh, ankea ja ankea, tykkään minä syksystäkin ja tänä syksynä on ainakin säpinää tiedossa. On Prahan matka, mökkireissu, saunailta, ystävän häät... ja töitä. Viikot tulee kulumaan mielettömän nopeasti, kun jo nyt ajatuksissa käy "täh, nytkö on jo perjantai!" - ennen oli lähinnä "tulis jo se viikonloppu" - tyyppinen huokailu.
Lisäksi on ihan kiva, kun tulee ruska ja onhan se kiva, kun on raikkaita pakkasaamuja ja voi polttaa pimenevissä illoissa kynttilöitä.. se mistä en tykkää, on väsymys siihen pimeyteen ja valon vähyys etenkin aamuisin (kun en saa silmiä auki)  sekä se, että kohta joutuu taas persjalkainen paaraamaan hangissa ja hankaamaan auton ikkunoita puhtaaksi. Toisaalta, talvi on ihan kiva vuoden aika myös, jos on autotalli mihin ajaa auton.. Ja auttaiskohan kirkasvalolamppu? Vois kokeilla.

Viikonloppuna istuteltiin anopin kanssa kukkasipulit kukkapenkkiprojektiin ja toivon mukaan sieltä nousee keväällä krokuksia, helmililjoja, narsisseja, tulppaaneja.. Ja se on yllätys, mistä niitä nousee ja miten paljon, minä ainakin nakkelin surutta ne sipulit sen kummemmin miettimättä sinne penkkiin.


Viikonlopun kuvasaldoa


Muuta hienoa, viime aikoina tapahtunutta on se, että rakas ystävä sai toisen lapsensa eilen kello 04:15. Terve poika ja kummipojastani tuli isoveli. Hieno fiilis itselläkin, vaikka mulla ei ole osaa eikä arpaa asiassa, tavallaan :D
Lisäksi toinen hyvä ystävä kävi eilen kylässä koiransa kanssa. Meni ihan liian nopeaan aika! Mahtavaa tietojen vaihtoa (ei missään nimessä juoruilua), hyvää ruokaa ja seuraa ja valokuvien ottoa. Seuraavan kerran tavataankin varmaan vasta marraskuussa. Taas voi todeta, että työt haittaa veemäisesti tuota vapaa-aikaa.

Wimppu moikkaa :)

Ja loppuun vielä kirjoista, aloitin lukemaan vanhempien luona Kätkäläistä (Simo Hämäläisen kirja) ja täytyy sanoa,että melkein harmittaa, etten ennen ole tuohon kirjaan tarttunut! Hauska teos. Simo Hämäläiseltä olen lukenut aiemmin Nauravien ihmisten kylän. Kätkäläiskirjoja on enemmänkin, ehkäpä tässä minulle syksyksi "uusi" kirjasarja luettavaksi :)
Muistelin aiemmin, että Pietari Toropaisen pilvilinna olisi myös Hämäläisen kirja, mutta sehän on Kalle Isokallion. Se on myös hauska kirja, suosittelen. Ja jos pysytään suomalaisten mieskirjailijoiden puolella, niin kyllähän Veikko Huovisen Lentsu on teos, joka kaikkien pitää joskus lukea. Itse luin sen 12-vuotiaana, mummon kirjahyllystä kun kaikki kirjaston lainakirjat oli luettu. Vois olla uusinnan paikka.

Niin ja mulla oli pieni black out Sofi Oksasen uusimman kirjan kohdalla "Se oli joku Pääskyset putosivat, ei ku häh?!" .. oisko se ollu kuitenkin Kun kyyhkyset katosivat.. ;)
Oksasen kirjoista tykkäsin eniten Baby Janesta ja Puhdistuksesta. Puhdistus pyörii nyt leffateattereissa, ajattelin lähteä katsomaan. Avokas ei ollut kauhean innostunut, mutta menen sitten vaikka yksin. Jospa osoittautuu hyväksi leffaksi eikä pettymykseksi..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti