perjantai 24. elokuuta 2012

Syksyn kirjatarjontaa

Blogin hiljaiselo jatkuu ja jatkuu. Tiedossa vihdoinkin viikonloppu, kun ohjelmassa ei pitäisi  olla hullua huhtomista kaikenmaailman kissanristiäisissä ja koirankastajaisissa (nekin on tosi mukavia, mut kiva olla välillä paikallaankin).

Kirjojen parissa voisi tänä viikonloppuna rentoutua; minulla on jemmassa anoppilan yöpöydällä ystävältä lainattu Charlaine Harrisin Veren voima. Vampyyrihommia. Telkkarin puolelta katsoin Vampyyripäiväkirjoja (ei mitään tekemistä tämän kirjasarjan kanssa) ja True Bloodia (tällä taas on tekemistä tämän kirjasarjan kanssa), mutta molemmat sarjat odottavat loppuun katsomistaDVD-hyllyssä. Fantasiatarinoiden puolelta en pysty sanomaan muuta kuin Potterit; ne olen urhoollisesti kahlannut kaikki läpi, tosin vasta silloin, kun minun ikäpolvi alkoi olla jo liian vanhoja lukemaan niitä.. Twilight kirjat lueskelin myös ja petyin suuresti sitten leffaan. Kirjasarjasta Perillinen luin Eragonin ja Esikoisen, mutta siihen lopahti sen kirjasarjan kiinnostavuus.

Noloa, mutta en ole koskaan saanut Sormusten herraa loppuun. Varmaan kuudesti olen sen tiiliskiven aloittanut, mutta kun ei iske niin kovaa, että tekisi mieli ahmia se kirja, niin ei väkisin. Tämä Veren voima vaikuttaa ihan mielenkiintoiselta, jahka pääsen joskus kakkoslukua pidemmälle.

Muita kirjoja siinä pöydällä ovatkin Laila Hirvisaaren Lehmusten kaupunki (8 euroa kirja-alessa!) ja Raija Orasen Valkea talo jokivarressa. Lehmusten kaupunkia olen lukenut ennenkin ja se on myös suurinpiirtein luvussa kaksi menossa. Orasen kirjaa en ole aloittanutkaan vielä, ostin sen matkalukemiseksi Turun reissua varten, mutta lukematta jäi.

Syksyn kirjauutuuksista minua ilahduttaa erityisesti Enni Mustosen ja Tuija Lehtisen kirjat. Suomalainen.com ilmoittaa, Lehtisen Tuhansien aamujen talo olisi ennakkotilattavissa. Taidan hillitä vielä himoni.. tai yrittää ainakin.

Sen sijaan Mustosen Kultarikko olisi ilmeisesti jo ostettavissa! Tili tuli tänään, josko huomenna kirjakauppaan ja Mustos-kokoelmaa kerryttämään.. Pohjatuulen tarinoita  sarja ei ole parhaita Mustosen sarjoja, mutta kyllä sen lukee ennemmin kuin selkäänsä saa ;) Ja oikeasti ne ovat hyviä kirjoja, toki parempiakin on joskus ollut, mutta...

Lisäksi Lehtisen tuotannosta löytyy ilmeisesti uusintapainos kirjasta Pirun saaren veljekset. Sitäpä minulla ei ole, enkä muista lukeneeni.. Miksi ostaa kirjoja, eikä lainata kirjastosta? Jaa-a. Ostan vain ne  kirjat, jotka tiedän lukevani / lempikirjailijoitteni. Joskus hutiostoksia pokkareina, joskus yllättäviä löytöjä jotka ovatkin parempia kuin osasi odottaa "ota kolme maksa kaksi" tarjoushyllyä penkoessa. Minusta on mukavaa, että voin ottaa lempikirjani milloin vain esille ja lukea niitä milloin vain. Onko parempaa aivojen nollausta kuin hyvä kirja, jonka juonen tuntee kuitenkin sen verran hyvin, ettei se vaadi koko keskittymiskykyä? Toisaalta on ihana lukea uusia kirjoja ja ahmia ne kerralla loppuun. Ai että.

Kirjablogit ovat mielenkiintoisia & inspiroivia ja uusin löytämäni kirjablogi löytyy tuosta linkistä. Eniten minua lämmittää tuolta 29.7 kirjoitetusta tekstistä löytyvä lausahdus:

"Kirjoja ei ole koskaan tarpeeksi ja jos ihan oikeasti saa pussillisen kirjoja pilkkahintaan, niin pakkohan siihen on tarttua."


So true. 

2 kommenttia:

  1. Täällä on jo Kultarikko luettu ja löytyy omasta hyllystä ;) Ja pakko oli aloittaa TAAS Hovimäki-sarja alusta nyt kun ne KAIKKI on omassa hyllyssä :D
    -M

    VastaaPoista
  2. Se Veren voima on ok, tosin mulla kesti hieman ennenkun "pääsin sisälle" (siis siinä oli joku häiritsevä juttu, en vaan keksi mikä), kakkos-osa oli paljon parempi, ja mitä pidemmälle niitä on lukenut, sitä paremmiksi ne muuttuvat ;D (nimim.omistan 6 ensimmäistä sarjan osaa...) seuraavan ajattelin että käyn ostamassa seuraavana tilipäivänä, että on sitten yösyöttöjä harrastaessa lukemista ;) Ja Kultarikon saa tuoda mulle lainaan jahka olet en ostanut ja lukenut :D Ja häpeäkseni täytyy tunnustaa etten ole lukenut yhtään Hovimäki-kirjaa... *hups* Saa tuoda lainaan jos sulla niitä on :D

    VastaaPoista