keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Illallinen neljällä tähdellä tai ilman

4 tähden illallinen, tv:stä tuttu sarja. Ystäväni on pitemmän aikaa ruinannut, rankuttanut, ehdottanut, anellut ja pyytänyt, että järjestetään kaveriporukalla tällaiset. Tai oikeastaan sisarusporukalla, sillä tämä illallisporukka koostuu minusta, pikkusisarestani, ystävästäni ja hänen pikkusisarestaan. Sisaruksemme ovat luonnollisesti kavereita keskenään, homma siis skulaa ja juttu luistaa hyvin.

Säännöt menee kutakuinkin niin, että meillä on tuomari, joka ei näihin kemuihin valitettavasti osallistu, ja jolle laitetaan pisteet. Tuomarin puolueettomuudesta kukaan ei ehkä mene valalle, sillä hän on ystäväni sisko. Hmm. Noh, anyway, panoksena jokainen on laittanut likoon 25 €, voittaja vie siis koko potin ja häviäjä järjestää kesällä saunaillan ruokineen kaikkineen. Ehhehhee.
Kokattavana on siis alkuruoka, pääruoka ja jälkiruoka ja pisteitä jaetaan seuraavasti:
ruoka arvostellaan 1 - 6 pistein ja yleinen tunnelma pistein 1 - 6. Täydet pisteet siis 12 pistettä.

Aikataulullisista syistä johtuen saimme järkättyä ekat illalliset vasta eilen, kaverini oli kokkivuorossa ja menyy sisälsi alkupaloina ruisnappeja tuorejuustolla yms. härpäkkeillä, pääruuaksi vedettiin lantturanskalaisia ja mureketta ja jälkiruuaksi tarjoiltiin tiramisumoussea. Kieli meinasi mennä mahaan samalla, hyvää oli!










Pikkusen meinaa jännittää tää homma, sen verran hyvät pohjat on lyöty tähän savottaan. Etenkin nuo lantturanskikset oli ihan sikahyviä!
Sisko on ainakin treenannut omaa vuoroaan ja kokannut kuin tuhatpaikkasen ravintolan ainoa kokki viime aikoina. Itsehän otin suht lunkisti tämänkin haasteen, tökkäsin kotikokki.netissä hiiren muutaman reseptin päälle ja se oli siinä. Saas nyt nähä mitä niistä tulee...

1 kommentti: